Föreningen Hallmyra Hästklubb

Föreningen Hallmyra Hästklubb

Föreningen Hallmyra Hästklubb startades 2014 och drivs av aktiva medlemmar på Hallmyra gård. Det är hästklubben som är huvudman för ridskolan på gården.

Alla som rider regelbundet på gården, så som ridskoleelver och medryttare, behöver vara medlem i föreningen. Även du som deltar på Djuris. Din första Djuris-avgift blir din årsavgift i föreningen, det kostar alltså inget extra vid ditt första besök. Vi i föreningen behöver ditt för- och efternamn samt dina 6 första siffror i personnr, mobilnummer och gärna mailadress till vårat medlemsregister.

För att  bli medlem i Hallmyra Hästklubb swisha in årsavgiften till hästklubbens förenings swish:123 688 05 20 


Årsavgiften är 250Kr.

Om du blir medlem efter första Juli betalar du bara 125Kr för resterande av året.

Som medlem får du rabatter på våra medlemsaktiviteter 

Du som inte rider på Hallmyra kan stötta oss på Hallmyra genom att bli stödmedlem. Det kostar bara 125kr för ett helt år.


Hjärtligt välkommen till vår förening!


Hallmyra 2023

Föreningen Hallmyra Hästklubb och Hallmyra Gård 2023

Antal medlemmar: 275 (230716)

Antal medryttare: 52 varav 17 st under 18 år.

Antal ridskoleelever: 71 varav 41 under 18 år.

Uppsittningar per vecka: 150 utöver läger och andra event.

Läger: ca 10/år


Hallmyra Gård köptes 2003 av Lisa Asplund. Gården bestod då av två hus med sommarstugestandard och en fårhage. Lisa flyttade hit med två hästar och köpte ytterligare fyra från Irland och England.

Sedan dess har husen och gården utvecklats till det de är i dag.

Idag består hästparken av ca 30 hästar varav ca hälften är uppfödda och utbildade på gården.

Gårdens alla byggnader är till dags dato renoverade till toppskick eller är byggda från grunden av Lisas sambo Jacob och hans far.


Anläggningen är idag en fullskalig hästverksamhet.

På gården drivs lantridskola, hästuppfödning i liten skala, ridläger, turridning, djuris, långritter, familjedagar och andra typer av event som involverar gården och djuren som bor här.

På Hallmyra jobbar vi med att hålla respektive djurslag så naturligt som möjligt. Kaninerna har jordhögar att gräva i, grisarna har vatten och lerbad att svalka sig i och korna får gå med sina kalvar som diar. Hästarna hålls på lösdrift i så kallad paddock paradise, vilket innebär att vatten, foderplatser och ligghallar sprids ut i gångsystem som gör att hästarna rör sig naturligt i hagarna.


På Hallmyra är det inte bara djuren som ska ha det bra, utan också människor. Här är alla välkomna och många som kanske upplever att de inte riktigt ”platsar” i traditionella stall eller ridskolor finner sin plats här hos oss. Många av våra ryttare och medlemmar har svårigheter av olika slag allt i från olika NPF-diagnoser, till fysiska funktionshinder eller svårigheter i sociala situationer och psykisk ohälsa.

Hallmyra är så mycket mer än en ridskola. Här umgås barn, ungdomar och vuxna tillsammans och lär av varandra. En fritidsgård för alla, i snitt hänger 60 personer med fokus på social samvaro här varje vecka. Som ridande på Hallmyra har man möjlighet att bli en del av vårt medhjälpargäng. Som medhjälpare är man med och assisterar mindre barn och nybörjare i föreningens ridskola. Att vara medhjälpare är väldigt populärt bland våra ungdomar.


På gården tar vi emot praktikanter från olika gymnasieskolor runt om i landet, i snitt ca 35 praktikanter/år.

Familjedagar har vi genomfört under ett antal år. Då bjuder vi in allmänheten till gården för att prova på en massa olika aktiviteter. Ridning, åka häst och vagn, åka traktorvagn, hälsa på olika slags djur och mycket annat. Familjedagarna är våra allra största event där vi flera år har haft upp emot 600 besökare.

Föreningen Hallmyra Hästklubb bildades 2014 av aktiva på Hallmyra Gård. Föreningens fokus var i början att anordna aktiviteter för de ridande på Hallmyra. Småtävlingar, lovaktiviteter för medlemmar familjedagar och djuris för de allra minsta. Vi genomför studiecirklar, kurser och andra utbildningar tillsammans med studieförbundet NBV. Under året har vi bland annat genomfört en kurs i barfotaverkning.

Sedan 2023 drivs ridskolan i föreningens regi. Våra medlemmar är i åldrarna 2-84 år fördelade enligt följande: Födda på 30-talet 3st, 40-talet 6 st, 50-talet 10 st, 60-talet 26 st, 70-talet 53 st, 80-talet 36 st,

90-talet 20 st, 00-talet 31 st, 10-talet 38 st, 20-talet 1 st.


Turridningar med olika teman

Månskenstur Glöggritt

Afternoon tea ritt Gryningsritt

Halvdagstur Heldagstur

Tvådagarstur Badritt

Familjeturer Midsommarnattsdröm

Exempel på aktiviteter vi gjort under åren:

Medverkat vid marknader och liknande med Ponnyridning.

Möhippor/svensexor.

Simskola för somaliska kvinnor.

Familjeläger för nysvenskar.

Spökvandringar i samband med Halloween.

Köra brudpar i samband med bröllop.

Kurser i att köra häst.

Studiebesök för olika skolor.

Barnkalas.

Kört Jultomten.

Skoldagar på gården.

Nationaldagstävling.

Julshow med marknad.

Hingstvisning med rasföreningen SFIC.

Besök från särskolor.

Familjeaktiviteter för människor på väg ut ur missbruk.

Familjedagar.

Lovaktiviteter - Sommar, höst, jul, sport och påsklov


Hallmyra Gård

Lisa Asplund

0702661733

lisaasplund@hotmail.com

swish1235020797

bg 5397-1990


Föreningen Hallmyra Hästklubb

Ulrika Jansson

0705544118

swish 1236880520