Långritter 2020

Under 2020 börjar Hallmyra Gård att erbjuda långritter.  Den första äger rum 13:e april.  Vi samlas på gården, strax utanför Strängnäs, ca 1 timme sydväst om Stockholm, klockan 09.00 då vi fördelar hästar.  

Vi gör iordning hästarna och oss själva inför turen. Vi rider i första hand på hästar av raserna irish cob och shire som båda är kallblodsraser, lugna, trygga men arbetsvilliga och trevliga hästar. Två turledare från gården rider med på turen.

Vi rider i varierad natur, genom öppna landskap, på små skogsvägar och letar oss fram genom det vackra Åkers Bergslag som är fullt av fornlämningar och spännande kultur och industriminnen. Vi gör en kortare paus för att fylla på lite vätska och sträcka på benen under förmiddagen. Lunchen intas vid ett gammalt Kalkbrott från 1600-talet.  Därefter sitter vi upp igen och beger oss hemåt. 

Beräknad ridtid är 5-6 timmar.  Alla ryttare måste kunna rida självständigt i alla gångarter, vara hyfsat ridvana och vara i tillräcklig bra form för att klara av 6 timmar på hästryggen. 

Kostnad 1200:- inkl fika och lunch.  Hjälm och säkerhetsväst finns att låna. 

Anmälan till Lisa 070-266 17 33
lisaasplund@hotmail.com
eller Ulrika 070-554 41 18
ulrika.jansson@iogt.se
Ange eventuellt behov av specialkost, din ridvana samt kroppsvikt. 

Anmälan är bindande och gäller då halva deltagaravgifter erlagts till bg 5397-1990
Resterande avgift ska vara betald senast 10 dagar innan långritten.  Avgiften återfås mot uppvisande av läkarintyg.

 

Fler datum kommer inom kort, både endags och tvådags turer :)