Medryttare

Bli medryttare på Hallmyra Gård

Vill du rida regelbundet, men inte på ridskola?
Prova på att bli medryttare.
 
Om du har god rid och hästvana så kan du bli medryttare hos oss.
Då rider och sköter du "din" häst, självständigt, 1-2 dagar per vecka. 
Vi ser helst att du rider uteritt. Hoppning endast vid mycket enstaka tillfällen eftersom hästarna hoppas på lektion. Då frågar man Lisa först!

Våra hästar går i lösdrift för att leva så naturligt som möjligt. Här gäller skor och kläder efter väder. Vi har bra ridvägar och en belyst utomhusridbana samt en liten Skogsbana.

Du ansvarar också för att sköta hästens utrustning (rengör och smörj minst gång i månaden) och att tex. schamponera hästen vid behov samt att mocka minst två skottkärror gödsel i hagen varje dag du rider.
Om detta missköts sägs du upp.

Medryttare som rider året om har företräde. 

Kostnad för att vara medryttare: 1200:/månad för att rida 2 dagar per vecka. 800 kr per månad för att rida en dag per vecka.
(Gamla medryttare betalar gamla priset )
Betalas i förskott på bg 5397-1990. 

Hästar som söker medryttare just nu:
Vi har ev. fler hästar som söker medryttare. Kontakta Lisa om du undrar.

Hero: 
Irish cob valack, ca 165 cm. Unghäst under utbildning så söker duktig ryttare som vill rida ut i skogen och stärka hans självförtroende i ridningen. Snäll och stabil men kan ibland vilja vända hem så vill ridas med sällskap.

Taya: 
Irish Cob sto, ca 130 cm. Känslig, arbetsvillig, rolig och ibland lite stressad i ridningen.
Vill ha en erfaren, mjuk, lugn ryttare med dressyrintresse. Lite spänd vid uppsittning.

Arni:
Welsh, valack  ca 122 cm. Snäll, men lite bufflig att hantera. Välutbildad i både hoppning och dressyr. Seg i starten för att sen bli pigg. Söker van ryttare för uteritter och pass på banan. Maxvikt 50 kg.

Norinda och Nikki
Shettisston söker liten ryttare med god vana eller medföljande vuxen. Snäll att sköta. Mycket bra barnhäst. Lite bångstyrig i ridningen, men slänger inte av. Går med i ridskolans nybörjargrupper. 

Samson:
Shirevalack, stooor men mycket snäll. Vill ridas ut i skogen på lugna turer tillsammans med andra hästar. Vill inte jobba på banan och går inte ut själv.

OBS! All vistelse på Hallmyra Gård sker på egen risk. Se till att ni/barnen är olycksfallsförsäkrade!