Medryttare

Bli medryttare på Hallmyra Gård

Vill du rida regelbundet, men inte på ridskola?
Prova på att bli medryttare.
 
Om du har god rid och hästvana så kan du bli medryttare hos oss.
Då rider och sköter du "din" häst, självständigt, 1-2 dagar per vecka. 
Vi ser helst att du rider uteritt. Hoppning endast vid mycket enstaka tillfällen eftersom hästarna hoppas på lektion. Då frågar man Lisa först.

Våra hästar går i lösdrift för att leva så naturligt som möjligt. Här gäller skor och kläder efter väder. Vi har bra ridvägar och en belyst utomhusridbana samt en liten Skogsbana.

Du ansvarar också för att sköta hästens utrustning (rengör och smörj minst gång i månaden) och att tex. schamponera hästen vid behov samt att mocka minst två skottkärror gödsel i hagen varje dag du rider.

Kostnad för att vara medryttare: 1200:/månad för att rida 2 dagar per vecka. 800 kr per månad för att rida en dag per vecka.
(Gamla medryttare betalar gamla priset )
Betalas i förskott på bg 5397-1990. 

Hästar som söker medryttare just nu:
Vi har ev. fler hästar som söker medryttare. Kontakta Lisa om du undrar.

Paula:
Halvblodsto, 170 cm. Mycket snäll och stabil. Lugn och orädd, men med ordentliga steg så skrittar på med bra fart. Paula ligger efter i sin utbildning i förhållande till sin ålder, men är arbetsvillig och känslig och har stor dressyrpotential.
Söker endast duktig, erfaren vuxen ryttare med mjuk och stadig hand.

Taya: 
Irish Cob sto, ca 130 cm. Känslig, arbetsvillig, rolig och ibland lite stressad i ridningen.
Vill ha en erfaren, mjuk, lugn ryttare med dressyrintresse. Lite spänd vid uppsittning.

Esther:
Irish Cob sto, ca 150 cm. Viktbärande. Mycket snäll och stabil, ganska pigg och ibland lite stark på uteritt. Kan vara lite svår att få från gården eftersom hon är ny här. Funkar med lite vilja och går sen bra.

Eire:
Irish Cob sto, 151 cm. Stor, grov, mycket snäll,  välutbildad, pigg o framåt. Söker dig med god vana som pga gammal skada endast vill rida lugna turer i skogen.

Queenie:
Äldre Irish Cob sto, 145 cm.
Välutbildad men ibland pälsöm och kittlig så kräver lugn och van ryttare för lugna turer i skogen.

Penini:
Halvblodssto, 154 cm. 
Välutbildad och arbetsvillig.
Kräver van och trygg ryttare då hon kan vara grinig att hantera.

Arni:
Welsh, valack  ca 122 cm. Snäll, men lite bufflig att hantera. Välutbildad i både hoppning och dressyr. Seg i starten för att sen bli pigg. Söker van ryttare för uteritter och pass på banan. Maxvikt 50 kg.

Norinda och Nikki
Shettissto söker liten ryttare med god vana eller medföljande vuxen. Snäll att sköta. Mycket bra barnhäst. Lite bångstyrig i ridningen, men slänger inte av. Går med i ridskolans nybörjargrupper. 

Samson:
Shirevalack, stooor men mycket snäll. Vill ridas ut i skogen på lugna turer tillsammans med andra hästar. Vill inte jobba på banan och går inte ut själv.

Svinto:
Irish Cob valack, ca 145 cm.
En känslig och mycket snäll kille som blivit illa behandlad och behöver en mjuk, frihetsintresserad medryttare som gillar att jobba från marken likväl som att rida utan sadel.
Har en stalltjej som är hans själsfrände och som lärt honom massor, men Svinto behöver gå lite oftare.

OBS! All vistelse på Hallmyra Gård sker på egen risk. Se till att ni/barnen är olycksfallsförsäkrade!